SAMSUN / TEKKEKÖY - Kamuran Çelik Ortaokulu

Okulumuzun Tarihsel Gelişimi

08-12-2022

Okulumuz 1966 – 1967 Eğitim – Öğretim Yılı'nda Kirazlık İlkokulu adıyla 3 derslik olarak ahşap bir binada eğitim – öğretime açılmıştır. 1996 yılına kadar bu binada eğitime devam edilmiş,

1996 – 1997 Eğitim – Öğretim Yılı'nda o dönem belde olan Kutlukent/Kirazlık Mahallesi nüfusuna kayıtlı, aslen Trabzonlu olan Kamuran ÇELİK isimli hayırsever tarafından 8 derslik olarak yaptırılan şimdiki binasında eğitim – öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Daha sonraki yıllarda derslik sayısının yetersiz kalması nedeniyle okulumuza 4 derslik ve öğretmenler odası ilave edilmiştir.

Hayırsever hemşehrimiz Kamuran Çelik, kendisi de daha önceki haliyle ahşap olan bu okulda okuduğu için kendi okulunu yeniden inşâ ettirmek istemiştir. Yeni okul binası tamamen kendisinin katkısı ve yardımıyla yapıldığı için, katkılarından dolayı hayırseverin isminin yaşatılması amacıyla Okulumuz "Kamuran Çelik"ismini almıştır.

Yayın: 01.07.2015 - Güncelleme: 08.12.2022 11:22 - Görüntülenme: 1057

Etiketler :